Veckans vardagsvego: Zucchinisoppa med fetaost

zucchinisoppa toppas med fetaost och persilja
Zucchinisoppa toppas med fetaost och persilja.

Den här soppan påminner ute om klassikern med potatis och purjo, men det sistnämnda är utbytt till zucchini och gul lök i stället. Jag gillar bådadera, men just nu passade den här soppan bäst eftersom jag hade en zucchini hemma som jag inte ville se ruttna bort i kylskåpet. =)

Zucchinisoppa med fetaost

4 port

4 potatisar, skalade och skivade
1 liten gul lök, finhackad
1 zucchini, delad i bitar
2 msk olivolja
9-10 dl vatten
2 msk grönsaksfond
salt, svartpeppar

Topping: 
fetaost, smulad
persilja

Värm oljan i en gryta. Fräs potatisen och löken i 2-3 minuter. Tillsätt vatten och buljongtärningar (jag gillar tjocka soppor och brukar ta 9 dl). Koka upp och sjud ca 10 minuter.
Tillsätt zucchinin och koka 5 minuter till. Ta grytan från värmen och mixa allt med mixerstav. Salta och peppra efter smak.
Toppa med smulad ost och persilja och servera gärna varma mackor till!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *