Veckans vardagsvego: Vegofärs med sting

Innan jag blev gravid var jag vegetarian i drygt 10 år. Jag saknade nästan aldrig kött men fick ibland cravings efter vanlig köttfärssås. Det råder detta vegorecept bot på!

Vegofärs med sting
4 port

1 gul lök, finhackad
2 vitlöksklyftor, pressade
1 tsk sambal oelek
1 stor morot, grovriven
1 liten palsternacka, grovriven
300 g sojafärs
2 msk tomatpure
1 brk finkrossade tomater
1 tsk agavesirap
1 msk soja
1 dl vispgrädde eller havregrädde
1 dl rött vin
1 msk grönsaksfond
1 tsk timjan
0,5-1 tsk oregano
salt, peppar
spaghetti

Fräs lök, vitlök, morötter och palsternacka i olja i en gjutjärnsgryta eller dylikt, tills allt mjuknar. Tillsätt sojafärs och fräs några minuter till.
Tillsätt tomatpuré, krossade tomater, sirap, soja, grädde, vin och grönsaksfond. Koka upp och tillsätt timjan + oregano. Koka 10-15 minuter, samtidigt som du kokar pastan.
Strö lite ost över vid servering, om du gillar det!