Veckans vardagsvego: Vegetarisk skagenröra

Wrap med vegetarisk skagenröra

På sommaren gillar jag röror i goda bröd, wokar och matiga sallader. Denna wrap med vegetarisk skagenröra i är en riktig lifesaver. När vi ska till stranden har jag ibland pytsat ner röran i en burk och tagit med tortillabröd separat, så är det bara att ta fram och göra i ordning när det är dags för lunch.
Den vegetariska skagenröra är minst lika god som originalet om du frågar mig!

Wrap med vegetarisk skagenröra
4 port

4 tortillabröd
1 näve bladspenat
1 näve ruccola
1/2 gurka i tunna skivor

Veg skagenröra:
270 g fast tofu, grovriven
2 dl fet grekisk yoghurt
1 dl majonnäs
3 msk kapris
1 äpple, fintärnat
1 liten röd lök, finhackad
1 dl hackad dill
1 tsk sambal oelek
1 msk finrivet citronskal
1 msk pressad citronsaft
0,5 tsk riven vitlök

Blanda ihop alla ingredienser till vegetariska skagenröran. Fördela spenat, ruccola, och gurka i tortillabröden. Klicka skagenröra ovanpå. Servera gärna röd tångkaviar till – det blir så vackert som kontrast och smakar dessutom riktigt gott!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *