Veckans vardagsvego: Sallad med rabarber och rädisor

Vissa köksgrödor hinner man verkligen längta efter under vintern. Som rabarber. Och rädisor. Här har jag kombinerat bådadera i en sommarfräsch, lätt sallad.

Sallad med rabarber och rädisor
3-4 port

4-5 rädisor, tunt skivade
1 rabarberstjälk, hyvlad (jag använde potatisskalare)
1 ask körsbärstomater
1/2 gurka, skuren i strimlor
1 påse (ca 140 g) blandade salladsblad
1 pkt halloumi, strimlad
0,5 dl rostade hasselnötter

Rabarberdressing:
3 mellanstora rabarberstjälkar
1,5 msk skogshonung
0,75 dl rapsolja
2 tsk rödvinsvinäger
salt och peppar

Dressing: Koka rabarbern mjuk i lite vatten (cirka 10 minuter). Häll av vattnet och passera genom durkslag så mycket det går. Lägg i lite av det som är kvar i durkslaget och mixa ihop så att det blir ca 0,5 dl rabarberpure kvar. Vispa ihop med honung, olja, vinäger, salt och peppar till en tjock dressing.
Förbered och blanda grönsakerna i en fin salladskål.
Strimla och stek hallonmin. Rosta hasselnötterna. Lägg det ovanpå salladen.
Ta dressing efter smak och strö ev extra flingsalt över.

Fler fräscha sallader:

Nektarin- och halloumisallad

Bulgursallad med jordgubbar och basilikadressing

Fetaost- och broccolisallad

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *