Veckans vardagsvego: Mustig quornfärsgryta

Quorn är en vattendelare har jag märkt – love or hate =). Själv tycker jag quorn funkar bra, bara man kryddar rejält. Här är ett riktigt bra recept i vintertid – och grytan smakar ännu godare dagen efter.

Mustig quornfärsgryta
(4-5 port)

1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 msk färskriven ingefära
3 morötter
2 msk olivolja
300 g quornfärs
1 brk krossade tomater
2 dl vatten
2 msk tomatpuré
1 msk ketchup
0,5 dl ajvar relish (mild)
2,5 tsk spiskummin
2 tsk paprikapulver
2 tsk curry
1 tsk strösocker
1,5 msk grönsaksfond
0,5 tsk salt
svartpeppar efter smak
1 brk/förp kikärtor
Creme fraiche

Skala och grovhacka lök, vitlök och ingefära. Skala och skär morötterna i slantar.
Hetta upp en stor kastrull med olivoljan och fräs lök, vitlök ,ingefära och morötter utan att det tar färg. Tillsätt färsen, krossade tomater, vatten, tomatpuré, ketchup, ajvar relish, spiskummin, paprikapulver, curry, socker, buljong, salt och peppar. Och så kikärtor på det.
Blanda runt ordentligt och låt grytan puttra på svag värme under lock 10-15 min.
Servera med en klick creme fraiche ovanpå och gärna matvete/ris till.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *