Veckans vardagsvego: Majsplättar med avokadogucka

Det är lite plätt-tema på min matlagning just nu. Jag har provlagat ett recept av suveräne Mattias Kristiansson, men använt vanlig yoghurt i stället för soja, bland annat. Sjukt gott med avokadoguckan till!

Majsplättar med avokadogucka

3,5 dl majsmjöl
1 tsk salt
0,5 tsk bakpulver
0,5 gul lök
1/2 grön paprika
2 msk färsk koriander
2,5 dl turkisk yoghurt
0,5 dl vatten
2 msk olivolja
1 dl majskorn

Avokadogucka:
2 avokador
2 vitlöksklyftor
1 msk fryst persilja
1 msk olivolja
1 msk rödvinsvinäger
1 tsk agavesirap
2 tsk torkad oregano
salt, svartpeppar

Blanda majsmjöl, salt och bakpulver i en bunke. Hacka gul lök, paprika och klipp koriandern fint. Rör ner yoghurt, vatten, olivolja, majskorn, gul lök, paprika och koriander i majsmjölsblandningen.
Hetta upp lite rapsolja i en stekpanna och klicka ut små plättar av smeten i den. Stek gyllenbruna på båda sidor.
Gröp ur avokadon och blanda med övriga ingredienser i en matberedare. Mixa till en slät kräm och servera till majsplättarna!

På riktigt: Mums!!!