Veckans vardagsvego: Kikärtspuckar med krämig kålsallad

Olika sorters puckar, vegobiffar – eller vad man nu väljer att kalla det – är ständigt återkommande hos oss. Jag experimenterar med tillbehören och kryddorna i puckarna lite bara. Som här, där en krämig kålsallad med koriander gör rätten till det lilla extra.

Kikärtspuckar med krämig kålsallad
3-4 port

1 förp kikärtor
0,5 dl mandelmjöl
1 krossad vitlöksklyfta
0,5-1 tsk spiskummin
1 tsk torkad mynta
0,5 msk sambal oelek
1 msk färskpressad citronsaft
2 msk majsstärkelse

Kålsallad:
150 g spetskål
0,5 rödlök
0,5-0,75 dl matyoghurt
1 tsk dijonsenap
1 tsk färskpressad citronsaft
1,5 tsk japansk soja
0,5-1tsk fryst koriander, eller färsk
salt, svartpeppar

Gör kålsalladen först: Strimla kålen fint och lägg i en bunke. Skiva och tillsätt löken. Rör ihop yoghurt, senap, citronsaft, soja och koriander. Blanda med kålen. Salta och peppra.
Gör puckarna: Skölj av kikärterna och lägg i matberedare. Blanda ner mandelmjöl, vitlök, spiskummin, sambal oelek, citronjuice och majsstärkelse. Krydda med 2 krm salt och 1 krm peppar. Mixa ihop och låt vila 10-15 minuter.
Forma degen till lagom stora puckar och stek 2-3 minuter per sida.
Servera tillsammans med kålsallad och eventuellt extra grönsaker (tomater, spetspaprika etc) till.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *