Veckans vardagsvego: Kikärtspuckar med krämig kålsallad

Det här är kanske inte världens läckraste bild – men biffarna är superläckra! 😉 I synnerhet med kålsalladen till.
Kikärtor är tacksamma att använda eftersom de flesta barn brukar gilla den lite nöjaktiga smaken också.

Kikärtspuckar med krämig kålsallad

1 förp kikärtor
0,5 dl mandelmjöl
1 pressad vitlöksklyfta
1-2 tsk spiskummin
2 tsk torkad mynta
1 tsk sambal oelek
1 msk pressad citronjuice
0,25 dl maizena
sesamfrön
rapsolja
salt, svartpeppar

Kålsallad:
ca 150 g vitkål, finstrimlad
1/4-1/2 rödlök, finhackad
0,5 dl matyoghurt
1 tsk dijonsenap
0,5 msk limejuice
0,5 msk japansk soja
1 tsk fryst hackad koriander

Häll kikärtorna i sil, skölj och låt rinna av. Mixa kikärtor, vitlök, spiskummin, mynta, sambal, citronjuice, maizena, salt och peppar i en matberedare. Låt smeten vila i 10-15 minuter.
Häll upp sesamfrön på ett fat. Forma smeten till små ”biffar” eller puckar med inoljade händer. Vänd i sesamfröna. Stek 2-3 minuter på varje sida.
Kålsallad: Blanda alla ingredienser i en liten skål.
Servera ev med ris till, men jag tycker inte det behövs!