Veckans vardagsvego: Fusilli från Gotland med rucolapesto

Durumvete odlas vanligtvis i Medelhavsområdet, men nu lanserar Kungsörnen pasta av durumvete som odlats på soliga Gotland.
Jag fick pressprov härom veckan och var förstås tvungen att testa – alltid positivt med närodlat, ju. Omdöme: Studsig pasta, som smakar precis som den ska!

Fusilli från Gotland med rucolapesto
4 port

500 g fusilli
1 knippe sparris
ev fetaost
salt och peppar
Pesto:
1 dl skållad sötmandel
100 g ruccola
1 vitlöksklyfta, pressad
1,5 dl prästost, riven
1 dl rapsolja
ev extra vatten

Börja med peston: Skålla, skala och rosta mandeln gyllenbrun i en torr, het stekpanna. Lägg i en matberedare (eller använd stavmixer) och mixa ihop med rucola, vitlök, ost och olja till en slät pesto. Vill du ha en finnigare pesto, tillsätt vatten.
Koka pastan.
Ta boort den grova delen av stammen på sparrisen och fräs den i smör eller rapsolja. Salta och peppra. Tärna ev fetaost.
Blanda den nykokta pastan med peston. Servera med sparrisen och ev fetaost.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *