Gott till helgen! Pärlcouscous-sallad med melon och halloumi

Värmen verkar hålla i sig… vilket är skönt för barnen som inte tröttnat på att bada. Men själv är jag lite mätt, generellt sådär, och orkar till exempel knappt äta annat än sallad. 🙂
Det här är en riktig favorit där sötman från melon möter sältan från halloumi.

Pärlcouscous-sallad med melon och halloumi

4 port

2 dl pärlcouscous, som sedan kokas enligt anvisningarna på förpackningen
1 förp färdigkokta linser (den här gången använde jag gröna men belugalinser är ännu godare!)
1/2 galiamelon, skuren i munsbitar
1/2 gurka, skuren i halvor (i år har jag egen, jippi!!!)
10 färska myntablad, eller efter smak, klippta i bitar (har egen)
3 salladslökar, tunt skivade

Dressing:
0,5 citron, saften
2 msk olivolja
salt och peppar

Yoghurtsås:
1,5 dl turkisk yoghurt
1 tsk rivet citronskal
1 msk färskpressad citronsaft
1 tsk flytande honung
3-4 myntablad, klippta i strimlor

Servera till:
2 pkt halloumi, skivad och stekt

Blanda ihop allt till salladen i en stor skål. Skaka ihop dressingen och häll den över. Vänd ihop allt försiktigt.
Blanda även ihop ingredienserna till yoghurtsåsen.
Stek halloumin.
Servera salladen med sås och halloumi till – och njuuut!

sallad med pärlcouscous och melon och halloumi

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *