Ekologiskt julbord levererat vid dörren – och andra ekologiska matkassar

vegetariskt julbord matkasse
Foto: Middagsfrid

Äntligen har jag börjat komma i lite julstämning! Förmodligen för att frosten välkommet hittat sin väg ner till Stockholmstrakten nu.
Lite sent om sider – här i Stockholm måste man egentligen boka julbord i typ september – fick jag trots det lite hopplösa utgångsläget för mig att leta efter ekologiska julbord.
I stället hittade jag matkassar med allt man behöver till julbordet. Ekologiska och/eller vegetariska! Så att man slipper tänka själv!

När jag ändå var i farten började jag leta efter fler ekologiska julbord i form av matkasse. Tanken på att laga maten men inte behöva köpa den började liksom locka. Här är de jag hittade:

Ecoviva, Ekologisk julkasse

Exempel på vad som ingår: Ostar från Väddö i Roslagen, prinskorv, lökkorv och paté från prisbelönta Korvhantverk, svill (inlagd ekologisk shiitakesvamp som smakar som sill), KRAV-skinka. Det är ju inte vegetariskt som ni ser. Men ett bra alternativ om man vill tillfredsställa hela släkten till jul!
För 10-12 personer
Pris 2 495 kr

Middagsfrid, Vegetariskt julbord

Ingredienser till rätter som dessa: Bakad rotselleri med brynt smör, pumpakärnor & persilja, julmandelbullar, ägghalvor med avokadokräm, rödbetshummus och frusen saffranscheesecake med pepparkaksbotten och fikon. Hur gott låter inte det?
För 6-8 personer
1 595 kr kr

Årstiderna

Har en box till dig som vill göra ekologiskt julgodis, samt både vegansk och vegetarisk julkasse. Den senare innehåller ingredienser till rätter som piroger med krämig svamp och timjan, kryddig ”stek” av seitan-tofu på en bädd av pärlkorn och rödkålssallad samt dansk ris à la malta med körsbärssås. Spännande!
För 4 personer (man kan välja till ett eller flera kuvert till)
735 kronor

Linas matkasse, City Gross och Ica har också julkassar, men inte med något speciellt ekologiskt/vegetariskt tänk bakom.

Kul idé med julkassarna ändå – som ni matkassekonnäsörer säkert redan hade koll på?! För mig var det helt nytt!

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *