5 tips: Sista minuten-pynt med julstjärnor

Ljuskrona av julstjärnor. Foto: Blomsterfrämjandet.

Jag vet inte hur miljövänligt det är att pynta med julstjärnor egentligen (bättre än plastkulor?). Förmodligen ganska dyrt också. Men den här gången blev jag bara så förförd av bilderna som dök upp när jag surfade runt på Blomsterfrämjandets hemsida. Blomsterkreatörerna som jobbar där är så himla duktiga!
När det gäller hyacinter och tulpaner jobbar Blomsterfrämjandet en hel del med att föra fram mer klimatvänliga alternativ med hjälp av märkningen Svenskt sigill. Men branschen har överraskande mycket kvar att jobba med. Jag hade en diskussion om det med andra växtfantaster på Instagram häromsistens: När det gäller blommor pratar man jämförelsevis väldigt lite om hållbar odling – vilket känns så märkligt i mina ögon. Vurmen för växtlighet hör ihop med natur- och klimatintresset för mig.

Hur som haver: Här kommer lite ögonfröjd som jag hoppas ger lite julstämning och andningspaus i slutspurten inför jul. =)

Glaskulorna kan man behålla år efter år, och fylla med olika typer av naturmaterial. Men visst är det vackert med vita stjärnor? Foto: Blomsterfrämjandet.
Varför inte använda julstjärnorna som snitt? Just lokan kan ju vara svår att få tag i just nu, men eukalyptuskvistar finns numera året om. Foto: Blomsterfrämjandet.
Julstjärna i julstrumpan är väl fint? Men blomman tål kyla väldigt dåligt – så jag skulle rekommendera att hänga den inomhus. Foto: Blomsterfrämjandet.
Hur fint är inte det här? Dukning som verkligen sätter stämningen vid julbordet. Jag som inte alls gillade julstjärnor för bara några år sedan är helt såld. Så himla fin när man använder den på lite nya sätt, istället för en ensam planta i vit snirklig kruka. Foto: Lina Arvidsson/Blomsterfrämjandet.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *