Veckans vardagsvego: Burrito med mangosalsa

Burrito mangosalsa

Tillbaka i vardagen igen – och min man har glädjande nog meddelat att han gärna är med på att vi försöker hitta ännu fler vegetariska alternativ när det gäller veckomiddagarna! Hittills har det blivit 2-3 dagar i veckan. Så jag testlagade en burrito från Mattias Kristianssons Vegoriket, som jag modifierade lite. Superfräscht och snabbt!

Burrito med mangosalsa

4 port

Heta bönor:
1 liten gul lök, finhackad
2 vitlöksklyftor, finhackad
1 röd paprika, finhackad
1 tsk sambal oelek
2 tomater, finhackade
1 krm chilipeppar
1 tsk paprikapulver
1,5 tsk spiskummin
1 tsk sojasås
2 brk svarta bönor

Mangosalsa:
1 pkt fryst mango, fint tärnad
0,5 röd lök, finhackad
1/2 grön paprika, finhackad
0,5 tsk sambal oelek
2 msk finhackad färsk koriander
2 tsk limesaft
1 tsk olivolja
0,5 tsk salt
svartpeppar

4 stora tortillabröd

Heta bönor: Häll ner lök, vitlök, paprika, sambal oelek och tomater i en matberedare tillsammans med chilipeppar, paprikapulver, spiskummin och sojasås. Mixa till slät puré.
Skrapa ner purén i en stekpanna och låt bubbla upp i värmen. Häll av spadet från bönorna, skölj och blanda ner i stekpannan. Låt sjuda tills allt är varmt och såsen reducerat något.

Mangosalsa: Blanda allt i en skål och blanda väl.

Lägg bönröran, toppad med salsa, i tortillabröd och vik ihop till en wrap. Klart!

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *