Forma ansiktet med Lily Lolo Sculpt & Glow – steg för steg

Idag har jag testat contouring för första gången! Inte alls så svårt som man kan tro. Contouring handlar om att framhäva vissa delar av ansiktet och dölja andra. Man kan framhäva kindbenen eller ge näsan en till synes annorlunda form för att skapa ”skarpare drag” helt enkelt. Så här gjorde jag, steg för steg:

  1. Just nu testar jag Lily Lolo, och började med Lily Lolo Mineral Foundation Warm Peach, som jag applicerade med Ecotools puderborste i hela ansiktet.
  2. Sedan tog jag fram Lily Lolo Sculpt & Glow Contour Duo. Jag började med den ljusare nyansen (highlighter) och applicerade med en bredare borste för ögonskugga (Ecotools Stay There Shadow), enligt bilden nedan: Som ett T från pannan och nedåt näsryggen.
  3. Från tinningen och snett uppåt hårfästet applicerade jag den mörkare nyansen (bronzer). Sedan fortsatte jag med bronzern under kindbenen, som på bilden. Jag testade även att sminka näsan smalare genom att applicera bronzer från ögonvrån och nedåt på båda sidor om näsryggen. Funkade bra! Det gäller förstås att sudda så att skuggorna ”flyter ihop” med övrig hud, men jag tycker att produkten i sig smälter samman med underlaget på ett väldigt smidigt sätt.
  4. Som avslutning applicerade jag highlighter på kindbenen och lite på hakan för att ge ansiktet extra ”glow”. Nu känner jag mig riktigt fredagsfin (välbehövligt efter en vecka med påsiga förkylningsögon och stressorsakade koncentrationsrynkor mellan ögonbrynen ;-))

 

Läs mer:
• Så lyckas du med din concealer.

• Test: Lermask från Madara. 

contouring forma ansiktet

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *