5 spännande tomatsorter på plats!

I helgen började jag flytta in tomaterna i växthuset. En sort köpte jag själv på mässan Nordiska Trädgårdar tidigare i år – ’Principe Borghese’ som är så hög att den redan är uppe i växthusets nock (note to self – kolla växthöjd nästa gång du köper plantor!). Det var den jag skrev om tidigare, som håller över vintern.
Tre av sorterna har jag fått av herr och fru Wik, ett underbart gammalt par som bor i samma område som jag. De blev så glada när de upptäckte att jag var en odlingsintresserad själsfrände att de genast ville dela med sig av sina bästa sorter. Två av dem har paret Wik haft i 10 år, så de har glömt vad det hette för länge sedan. Den tredje är en sort som växer bra ävcen vid låga temperaturer – ’Lizzano F1′ heter den, och den hade jag gärna haft redan förra året… Nu är det ju högsommarvärme redan i maj! Men kul att ta fröer av till nästa år!
Och så fick jag en femte sort, pärontomater, av en kompis.
Håll tummarna för en bra skörd nu. 🙂

I år testar jag att odla i stora krukor. Paret Wik har byggt egna små odlingskragar längs hela väggarna i växthuset och stöttar upp plantorna med armeringsjärn. Det ser rätt praktiskt ut, men jag ville bara komma igång med odlandet efter att ha väntat på växthuset så länge.

Och jag har fortfarande plats för en liten mobil pallkrage, som jag tänker ställa på lastpall med markduk undertill. Där ska jag plantera morötter och en zucchiniplanta – som jag också fått!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *