Stilsäkra baskläder av tencel från Soot STHLM

höstmodeSoot STHLM kimono

Jag har rensat i min garderob ganska rejält – igen. På ett sätt är jag väldigt hållbar i min klädkonsumtion, jag sparar många plagg i  över 20 år och använder dem då och då. Vissa titt som tätt var femte år. Men ändå.
Men det är också väldigt mycket som ligger där och tar plats när jag egentligen borde satsa på ordentliga baskläder i stället. Dels de där kläderna som sitter snyggt och bekvämt under andra kläder – linnen och tischor framför allt. Men också de där som passar till typ allt och sitter snyggt och ledigt.

Jag tror att Soot STHLM kan vara en del av lösningen. De flesta av deras kläder är gjorda av tencel, som framställs av cellulosa från snabbväxande träslag som exempelvis gran, eukalyptus och bok. Processen är sluten, vilket innebär att cirka 99 procent av kemikalielösningen kan återvinnas och användas på nytt. Det lilla som blir över bryts ner i biologiska reningsanläggningar. Tencel innebär också att träråvaran är certifierad med hållbarhetsmärkningen FSC. Bra val på många sätt, alltså!

Men framför allt tycker jag att kläderna är ovanligt snygga och coola för att vara miljövänliga. Det har hänt jättemycket på modefronten när det gäller hållbar design, jag vet, men jag tycker fortfarande att utbudet är lite skralt.

Dock får man hoppas att kläderna håller länge (tencel uppges vara starkt och tvättåligt) för de är rätt dyra (på tal om det fattar jag inte varför priserna anges i dollar?!) …

Soot STHLM skjorta
Skjorta, ca 1 940 kr, Soot STHLM.

 

Soot wrap dress
Omlottklänning att göra dramatisk entré i. 2690 kr, Soot STHLM.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *