Snyggt av upcyclade saris!

Ni som följt mig ett tag vet att jag skriver om alla aspekter av en hållbar livsstil – från mode till val av energikälla hemma i huset. Lite spretigt kan tyckas, och inte helt renlärigt att tipsa om sådant som uppmuntrar till konsumtion. Men om man väl behöver köpa nytt så tänker jag att det är bättre att tipsa om hållbar design än massproducerat som man inte vet vad det innehåller.

Den här veckan vill jag tipsa om Cornelia Sun, ett hyfsat nytt modemärke med målet att med enkla medel förändra modevärlden litegrann. Bakom varumärket står två systrar från Gävle – Lisa och Julia Bläckt– som själva brukade göra om mammas scarves och avlagda kläder för att skapa en egen stil. Nu tar de fram småskaliga kollektioner gjorda av återvunnen textil – närmare bestämt traditionella saris som burits av kvinnor i Indien.
Intresset för deras kläder fick en välkommen skjuts när Rachel Bråthén, även känd som Yoga Girl med över en miljon följare på Instagram, började använda Cornelia Sun-kläder.

Nu kommer systrarna med sin första kollektion för barn också – supersöta kimonos som jag gärna skulle klä mina egna barn i.

För varje såld barnkimono går 100 SEK oavkortat till ett barnhem för föräldralösa barn i Nepal (läs mer här).

När det gäller övriga kläder i kollektionen går 10 procent av varje sålt plagg till att stärka kvinnor och barns rättigheter genom utbildning och hjälp till självförsörjning i samarbete med organisationen AVI och 109 World.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *