Kolla in! Skitsnygga skor gjorda av plast från haven

Jag tycker egentligen att vi borde få bort så mycket plast som möjligt i vår omgivning. Men det finns också en hel del i omlopp där ute – och den är det kanske en bra idé att återbruka och göra det mesta av så långt det går?

Adidas verkar vara på hugget när det gäller hållbarhet i allmänhet (kolla in samarbetet med Mini Rodini som jag skrev om här) – och återbruk av plast från haven i synnerhet.
Varumärket har utvecklat en process där plastföroreningar i haven gallras ut för att sedan omvandlas till garn och trådar, som i sin tur används för att tillverka en flexibel sportsko eller sportkläder av olika slag. I slutet av förra året lanserade företaget sedan dessa skönheter till joggingskor – tydligt inspirerade av haven även till utseendet. De kostar 220 amerikanska dollar (cirka 2 100 SEK) i butik.

Men målsättningarna stannar inte där. Under 2017 räknar Adidas med att producera 1 miljon par sneakers, av 11 miljoner plastflaskor!
Helt säkert handlar det hela till stor del om att skapa en snygg fasad för företaget, men det är svårt att inte bli liiite förförd av deras marknadsföring: ”We are spinning the problem into a solution. The threat into a thread.”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *