5 snyggaste sommarklänningarna – av hållbara material

Åh, vad många vackra klänningar man ser överallt i år! Jag älskar verkligen den blommiga trenden som råder i modevärlden just nu. Men också att det finns så många snyggt skurna klänningar, som håller över tid stilmässigt sett.

Jag älskar också att det finns allt fler alternativ för oss som som försöker vara medvetna konsumenter – både när det gäller material, modeller och mönster.

Men vilka material ska man egentligen välja när man köper kläder?
Bästa alternativen just nu verkar vara naturfibrer från växtriket som inte kräver en massa bekämpningsmedel vid odlandet och som växer relativt snabbt – till exempel hampa och lin.
Eller regenatfibrer, alltså konstfibrer som är utvunna ur naturmaterial (oftast trämassa från gran) – till exempel lyocell, tencel och modal.
Och så kläder gjorda av återvunna material, förstås!
Här kommer mina fem favorit-ekoklänningar just nusommarklänning.

Grön klänning av tencel

Tidlös, bekväm, vackert grön. Klänningen Majesta från Kings of Indigo. Läs mer och köp här. 

Miljövänlig klänning med mörkt blommigt mönsterJag gillar mörk romantik, altså precis den känsla som denn klänning av tencel förmedlar. Läs mer och köp här. 

Klänning av modal från MangoLuftig klänning av modal, från Mango. Läs mer och köp här.

Gul klänning av ekologisk bomullDen här fullkomligen älskar jag! Wrap dress av ekologisk bomull från People Tree. Läs mer och köp här.

Skjortklänning av tencel

Och så gillar jag den här skjortklänningen från We Are Thought, nästan som ett litet konstverk faktiskt… fast gjord av tencel. Läs mer och köp här.

Läs mer:

Vilka textila material är egentligen bäst ur miljösynpunkt? Läs mer om det här.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *