5 snygga baddräkter av återvunnet material

Sommaren kom verkligen fort i år. Semesterfeeling redan i maj. Och i vår favorit-badvik i Roslagen är det redan 22 grader varmt!
Därför blev det bråttom att hitta ny baddräkt eller bikini när jag upptäckte att de jag hade är så gamla att de börjat bli genomskinliga…

Numera finns det en hel del hållbart på marknaden – det mesta av återvunnen polyester eftersom det är ett material som torkar hyfsat fort och är relativt hållbart. Lycra är också vanligt, men håller inte alls lika lång tid. Båda består av syntetiska fibrer (plast) men hittills finns det inga riktigt bra alternativ för den som faktiskt vill bada i badkläderna. =)
Vill man bara gå omkring och vara snygg går det ibland att hitta virkade bikinis i andra material.

Här har jag hittat fem miljövänliga favoriter (vet inte vilken jag ska välja!) som jag gärna glider runt i denna sommar, både över och under vattenytan:

 

baddrakt med palmbladBaddräkten Lulu har supersnygg skärning upptill, från danska Underprotection. Läs mer och köp här.

 

bikini top av recycled polyesterBikinitop från Houdini, av en blandning av återvunnen polyester och elastan, vilket gör plagget mer följsamt. Gillar skärningen även här. Läs mer och köp här. 

Bikini Ahlens recycled materialHar en fäbless för draperingar just nu, som ni säkert märker, som ni märker… Mörkgrå set av återvunnet material från Scampi. Läs mer och köp här.

 

Ibland vill jag ha något rejält att simma långt i. Den här är gjord av återvunnen polyamid-blandning. Läs mer och köp här.

Fotomotiv på econyl bikini

Sen gillar jag Koru Swimwear, som till exempel valt att trycka undervattenfotografen Amy Johnstons motiv på badkläderna, gjorda av hållbara materialet Econyl (återvunnen polyamid). Själv har jag  dock lite problem med att beställa från andra sidan jorden utan att veta hur frakten går till… Läs mer och köp här.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *