Tankar om Svemester – upptäck där du är!

Den här sommaren har det varit extra enkelt att njuta av en Sverigesommar enligt många (själv föredrar jag temperaturer som man orkar cykla, orientera eller paddla kanot i).

Men jag har landat mer och mer i att det är otroligt kul att upptäcka det som finns alldeles nära. Visste ni till exempel att det finns 10 naturreservat bara i min grannkommun Sigtuna. Med väldigt varierande natur att upptäcka: Torslunda med magiska mosslandskap och en spännande svampflora, fågelmeckat Fysingen, eller Lejdens gård med historiskt viktig hagmark.

Själv har jag varit hemma mer än vanligt denna sommar – och upptäckt att det finns massor att göra! Man kan hyra kanot hos kanotklubben Glid i Kairo, för 300 kr/heldag. Jag har orienterat med hjälp av Naturpasset som eldsjälar i Väsby OK arrangerar varje år. Dessutom har vi badat massor vid natursköna Sättrabadet och cyklat mountainbike vid Rosersbergs slott.

Det jag vill säga är: Det finns så otroligt mycket vackert att se och upptäcka här i Sverige! Och vanligtvis i temperaturer som gör att man orkar hitta på annat än att ligga på stranden hela dagen…
Kolla upp vad som finns runtomkring dig! Det är förmodligen mycket mer än du tror! Själv har jag bott på samma plats i snart 11 år utan att nyttja möjligheten att paddla kanot eller orientera med Naturpasset!

Att det dessutom är väldigt mycket bättre för miljön är förstås en väldigt viktig – och rolig – bonus.

Jag vill avsluta med att tipsa om en kul artikel om svemester, där Vagabond ger svenska alternativ till Maldiverna, vildmarksliv i Kanada och Grekisk öluff.

Läs mer här.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *