Tågsemester i Italien dag 3, Sirmione

Tidig förmiddag tog vi vårt pick och pack till känt biluthyrningsföretag, där en liten Fiat Panda väntade på oss. Det var inte den bil vi bokat, mycket mindre, men det visade sig vara ett bra ”misstag”.
Vi körde i sakta mak mot Sirmione, en ort som ligger på en liten landtunga längst söderut i Gardasjön. Spännande med alla vägtullar, där man först får en biljett när man passerar in, och sedan betalar på vägen ut ur olika vägsystem. Men det är inte så dyrt, kring 10 kr varje gång (kanske har att göra med att bilen var Italienregistrerad också?).

Framme i Sirmione: Här snackar vi semesterresmål med massor av turister. Men ändå: Otroligt vackert med det klarblå vattnet som omger båda sidor av orten.

Den nordligaste delen av Sirmione omringas av ett fort och tjocka murar. För att få köra in genom portarna till vårt hotell var vi tvungna att uppge namn och vilket hotell man bokat rum hos – och jag förstår varför. Det var minst sagt en skräckupplevelse att köra genom den trånga porten som dessutom myllrade av folk! Ingenting man vill göra i onödan. Och då var vi glada över vår lilla bil.

Vi bodde på hotell Desirée, mest för att det var ett av få hotell där vi fick plats under den period vi tänkt oss.  Trevlig personal och charmigt inredda rum från typ 60-talet (?). Men lite slitet. Pusslandet med hotellnätter har styrt vår planering ganska mycket. Därför blev det också bara en natt på denna ort – jag hade kunnat tänka mig en dag till.

Resten av dagen blev det mest sol och bad, för barnens skull. De ville inte gå en meter till innan de fått bada. Först testade vi en mindre strand där vi låg i skuggan under olivträd och myste, sedan Jamaica Beach där alla coola kids badade och stod och spanade in varandra.
Det är steniga stränder och bottnar i och kring Gardasjön, så det hade varit med att ta med barnens badskor. Det hade jag naturligtvis glömt, så det fick gå ändå. Finns det vågor att dyka i är mina barn nöjda med det mesta. =)

Tralala, lilla molntuss!

På kvällen gick vi runt bland alla charmiga gränder, tittade på fiskarna som simmade i vallgraven runt fortet och njöt av utsikten som är fantastisk åt alla håll. Sirmione är charmigt så det förslår, och det är inte svårt att hitta restauranger eller lite enskildhet trots turistmassorna. Jag skulle gärna åka tillbaka!

Fantastiskt hur denna växt (någon som vet vad det är?) täcker hela fasaden.

2 svar på ”Tågsemester i Italien dag 3, Sirmione”

  1. Vilken härlig resa ni varit på, o va kul att hitta Dig här!!
    Är det inte en hederlig Bougainvilla som klättrar på fasaden där bakom?
    Har tänkt på eri sommar, varit såå sugen att besöka mitt barndomsminne i södra Roslagen!
    Kram!!

    1. Jaaa, klart det är en Bougainvilla, tack! Tror det skulle vara väldigt uppskattat med besök i stugan, bästa badviken dessutom. <3

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *