7 sätt att bli en gladare människa

Jag brukar få höra att jag är en väldigt glad och ”sprudlande” människa. Men visst känner jag mig ganska måndags-moloken ibland…
Med lite präktighetsvarning tänkte jag ändå dela med mig av det som jag tror gör att jag är en relativt glad skit.
Det är som med ett förhållande: Man kan inte ta glädjen för given, ibland får man jobba lite för att behålla den!

  1. Säg inte ja, när du menar nej
    Bland det svåraste, tycker jag. Man vill ju att det ska vara trevligt och att andra inte ska bli besviken på en. Samtidigt: Är du bara tydlig med vad du vill och inte vill, så upplever jag att det accepteras i de flesta lägen.

2. Visa uppskattning
Den som ger, brukar också få. När det gäller komplimang och beröm är det verkligen så. Det kostar så lite att säga att någon sagt eller gjort något bra. Leendet man oftast får som svar är en desto större belöning.

3. Sluta älta
Kalla mig gås, men jag är ganska bra på att gå vidare. Vare sig det gäller ett tidigare bråk, förhållanden som kraschat upplevd orättvisa eller annat. Man behöver inte glömma (tvärtom kan det ju vara bra att försöka lära av ”misstagen”), men att älta det som redan hänt är så himla kontraproduktiv…

4. Se det du har
Det är lätt att hitta saker man är missnöjd med. Det är också lätt så att fastna där, utan att försöka förändra – eller helt enkelt släppa – det man är missnöjd med. Därför försöker jag, som motvikt, att också tänka på vad jag är glad och tacksam för. Vilket är väldigt mycket.

5. Ta hand om dig själv
Det är ju faktiskt så. Att ge sig själv tid till träning, hemmaspa, eller fika med bästa vännen ger väldigt mycket energi. Vilket jag hoppas och tror sedan smittar av sig även i övriga livet.

6. Strunta i status
Att jämföra sig själv (och det man har) med andra leder sällan till något konstruktivt. Jag tycker faktiskt inte att livet blir bättre av att ha största huset, senaste iPhone-modellen eller coolaste jobbet (vilket jag heller inte har ;-)). Känslan att vara hyfsat nöjd med det jag har – både materiellt och relationsmässigt – är så skön.

7. Gilla dig själv
Med åldern bryr jag mig allt mindre om vad andra tycker om mig. Sååå skönt! Jag känner inte att jag vill eller behöver förställa mig för att passa in eller bli omtyckt. Jag försöker verkligen vara en bra människa, öppen i sinnet och behandla andra schysst. Jag tycker också att jag, för det mesta, lyckas ganska bra. Är det ändå någon som stör sig på hur jag är – då är vi förmodligen inte menade för varandra. =)

Happy monday – önskar jag och #brisbot!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *