Update: Så går det med miljöjobben!

Det har gått en dryg månad sedan jag skrev om att det är dags för mig att följa min dröm, och söka jobb med miljöfokus. Och det har hänt väldigt mycket sedan dess:

  • Jag träffade Linda, som utbildar sig till hållbarhetsspecialist (tack Linda, för trevlig fika, fint återseende och miljömupperi!). Det är min plan B att omutbilda mig, om jag inte lyckas få ett jobb som miljökommunikatör eller liknande inom ett halvår.
  • Jag har sökt en massa jobb.
  • Jag har varit på Linkedin-AW med fd proffskollegor där vi hjälpt varandra att förbättra varandras profiler.
  • Jag har hittat spännande (förvisso obetalda) bloggsamarbeten – till exempel White Monday som går av stapeln i morgon. Och så kommer jag att vara med i en second hand-julkalender i december.
  • Bäst av allt: Jag har gått på två anställningsintervjuer (vill inte jinxa det här, men kan inte låta bli att berätta), gällande två riktiga drömjobb! Med helt rätt fokus – miljö och hållbarhet.

Jag vill inte låta alltför kaxig nu, men att skriva ner mina mål har verklige hjälpt mig framåt – även tidigare i livet. Det hjälper mig att hålla blicken uppe, att fokusera.
Man kanske inte når målen på en gång och de ser kanske inte ut exakt som man hade tänkt sig, men med lite egna insatser och bra tajming… så kan det gå att nå dit man vill.
Men det är ju inte så att allt bara har serverats på silversked. Jag har jobbat 90%-heltid samtidigt som jag bland annat pluggat vid Stockholms universitet och Berghs School of Communication för att bygga på mina kunskaper.
Tidvis har det varit riktigt slitigt. Så där så att jag frågat mig själv om det varit värt det. När barnen ska iväg på match och man inte ens kommer ihåg vilken hall eller stadsdel man skulle till. Eller när jag missade min egen tandläkartid. Och när jag har kommit hem med känslan att hjärnan håller på att brinna upp.

Och visst har det funnits tvivel: ”Duger jag till det här egentligen?”. Det är någonting med att söka jobb som lockar fram den osäkerhet jag trodde jag lagt bakom mig…

Men just nu känns det som att jag är på väg precis dit jag vill. Mot miljöjobben. Och möjligheterna.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *