Säg hej till Stig – och 5 andra miljövänliga ryggsäckar

Stig ryggsäck från sandqvist

Ryggsäcken Stig av ekologisk bomull, från Sandqvist. Läs mer och köp här.

Efter lång och trogen tjänst gav min Haglöfs-rygga upp. Blixtlås, front… det mesta var utslitet.

Så jag gav mig ut på jakt efter något nytt – helst ekologiskt men framför allt praktiskt och bekvämt. Jag fann: Stig! Eftersom min pappa bär samma namn kändes det som ödet.

Han är gjord av ekologisk bomull, har vadderade axelband och rymmer min laptop utan problem. Men alla kanske inte faller för samma typ som jag! Därför har jag letar fram fler miljövänliga ryggsäckar till er. =)

Bachelorbox

Sköning med mässingdetaljer, delvis tillverkad av återvunnet militärmaterial från 70-talet. Läs mer och köp här.

Hajogrey2

Hajo backpack är tillverkad av återvunnen polyester från PET-flaskor med hållbar, vattentät och ftalatfri TPE yta. Läs mer och köp här.

Fjallraven re kanken dark oliveRe-kånken, gjord av återvunna pet-flaskor, är förstås en eko-favorit! Läs mer och köp här!

Kuling canvas

Som sagt, gult är trendigt i höst, men själv har jag alltid gillat denna solskenskulör! Ryggsäcken är gjord av kanvas och passar bäst på barn (eller vuxna med väldigt smala ryggar). Läs mer och köp här.

Ohmybag

Holländska Oh my bag tänker hållbart i alla led. Denna ryggsäck är gjord av GOTS-certifierad vaxad canvas, med detaljer i ekoläder. De producerar också efter efterfrågan för att veta att alla väskor ska gå åt. Läs mer och köp här.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *