Recept: Höststäda badrummet med ditt eget miljövänliga städmedel

Miljövänligt städmedel till badrum

Det är kanske inte helt sunt att spendera för mycket tid hemma… Nu har jag börjat röja och rensa i hela huset och till och med tillverka mina egna städmedel. 🙂
När jag gick igenom bokhyllan hittade jag nämligen boken ”Städglädje”, av Marléne Eriksson, som kollegorna av oklar anledning tyckte passade mig (inte för att jag är en smutsgris utan för att jag är lite überpedantisk säger de).
Det är lätt att få städångest när man ser alla städinsatser Marléne tycker att man bör hinna med per vecka, men jag gillar de handfasta råden om hur man kan blanda ihop sina egna miljövänliga städmedel.

Jag hade till exempel inte avkalkat duschdörrar och badrumskakel på ett år innan förra helgen. Det kanske är skitsnuskigt? Hur ofta städar ni badrummet från tak till golv?

Hur som haver, jag testade att blanda ihop min egen avkalkningsspray enligt detta recept (som jag dock delade i hälften):

3 msk ättiksprit
0,5 dl såpa
5 dl vatten

Blanda i sprayflaska, spruta på kakel och duschdörrar, låt verka i 10-15 minuter.
Skölj av med lite vatten och torka med mikrofiberduk för badrum eller en linnetrasa. Det funkade verkligen hur bra som helst!

Recept på badrumsspray, för den mer vardagliga städningen:

1 tsk såpa
1 dl ättiksprit
saften av 1 citron
2 dl vatten

Blanda i sprayflaska. Spraya på handfat, ev duschväggar, insidan av toaletten etc, låt verka en stund och torka med exempelvis linneduk.

Lite överkurs kanske, men kul att testa – och det funkade verkligen!

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *