Fixa sommarens projekt med ekologiska byggvaror!

Återvunna svenska tegelstenar

Hos Ekologiska Byggvaruhuset finns bland annat återvunna svenska tegelstenar.

Vad har ni för projekt på gång i sommar? Själv är jag sugen på att bygga en ställning för hängmattan. Vi har nämligen inga träd att hänga upp ändarna i. Men jag vill gärna ha en sådan att gunga i medan jag läser sommarens deckare… Jag har hittat en bra ritning på ställning för hängmattan här.

Igår började jag tänka över vad jag vill göra i sommar lite mer ordentligt.  Idag är nämligen sista dagen på jobbet innan jag går på semester. Jag kommer att blogga lite mer sporadiskt under fyra veckor framöver – men definitivt hålla er uppdaterade om tågresan till Italien, till exempel! Det ska bli så spännande!

Det jag kom fram till är bland annat att jag, i stället för att lägga tid på den digitala världen, förmodligen kommer att bada, laga en massa god mat, vara i skogen – och bygga lite.

Jag vill därför passa på att tipsa om Ekologiska Byggvaruhuset i Trosa. Förutom en fysisk butik finns en webbshop, och på hemsidan dessutom lista på ekologiska hantverkare över hela landet som du kan anlita om projektet går i stå. 😉

Där finns det massor av bra byggvaror till stora och små projekt – återvunna tegelstenar att lägga gångar eller bygga murar med, vassmattor som vind- och rådjursskydd, lerputs till väggarna med mycket mer.

– Det jag tycker är allra roligast med ekobyggande är möjligheten att på ett rationellt vis och samtidigt på vetenskapliga grunder kunna kombinera urgamla byggmetoder och naturmaterial med supermodern, avancerad teknik. Friheten att kunna dra nytta av det bästa ur flera världar och skapa hälsosamma, klimatsmarta och trivsamma hus känns fantastiskt tilltalande, säger Erik Hedenstedt som startade byggvaruhuset 2007.

Vill du läsa ännu mer om miljövänligt byggande och byggnadsvård rekommenderar jag varmt boken “Rumsrent” av Katarina Johansson också. Så gedigen och full av kunskap. Glad projektsommar på er!

Boken Rumsrent

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *