En midsommarnattsdröm…

Det är något speciellt med midsommar ändå. Ibland kan jag bli trött på hajpen kring att man borde hitta det perfekta stället att vara på, helst ett hus med röda knutar i Dalarna eller skärgården, och så ska man gå direkt från inför-semestern-stressigt jobb till att vara sådär härligt avslappnad med en perfekt bunden midsommarkrans på huvudet och vackraste klänningen som fladdrar följsamt vid varje steg man tar…

Men sen kan jag inte låta bli att börja drömma om vilken jordgubbsdessert jag ska göra i år (i år har jag hemodlade!). Och kommer på mig själv med att kolla hur lätt eller svårt det blir att plocka sju sorters blommor detta år. Och så älskar jag ju klänningar!
Dessutom har vi kommit överens om att lägga ribban lagom högt i vår släkt. Så här såg min enkla midsommarfrisyr ut förra året, till exempel.

MIdsommarfrisyr med prästkragar

Kanske skippar de tre översta blommorna i år…

Till efterrätt förra året blev det en rulltårta, dränkt i grädde och massor av jordgubbar ovanpå. Ljuvligt!

Rulltårta med jordgubbar

Skärgårdstillvaron har vi, tack vare mina svärföräldrar som har en finfin sommarstuga där. Svärfar, som börjar likna en äkta skärgårdsbo med sin skepparkrans och allt, var med och byggde stugan tillsammans med sin pappa 1967.

Sommarstuga i RoslagenOavsett väder kommer det att bli en mysig  – och avslappnad – midsommarafton även i år!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *