Äntligen finns ekobloggen Veckans Eko hos Lantliv!

Äntligen har jag hittat hem, här hos Lantliv! Inte nog med att jag får vara redaktionschef på själva magasinet, jag får driva min miljöblogg Veckans Eko här på sajten också. Bloggen handlar om hållbarhet ur många aspekter – gediget svenskt hantverk (värna kunskap och jobb), miljövänliga material i mode och inredning, att odla grönsaker själv med mycket mera. Och allt det passar ju väldigt bra ihop med det som Lantliv står för.

Jag har bott i kedjehuset, strax norr om Stockholm, ett bra tag nu. Och det känns som om jag ständigt försöker skapa lantliv i den tätt bebyggda förortsidyllen. På baksidan av huset växer just nu ett mitt nya växthus fram – där kan jag odla giftfritt åtminstone hela sommarsäsongen tänker jag (tips och råd till dig som också vill skaffa växthus kommer snart!). På fritiden springer jag på stigar i den närliggande skogen eller vandrar för att ladda batterierna och skapa ro i en hyfsat uppbokad tillvaro. Men framför allt brinner jag för att hitta sätt att leva mer hållbart – och vill gärna dela med mig till andra med tips om det.

I sommar reser vi till exempel med tåg i stället för med flyg. Hur svårt var det att boka? Hur mycket kostar det? Vilken hjälp kan man få? Det tänkte jag skriva om framöver.

Hemma tänker jag hållbart i en sorts trestegsraket – i första hand letar jag second hand, i andra hand köper jag produkter gjorda av återvunna material och i tredje hand köper jag nytt men av bra kvalitet som håller länge. Nu senast köpte jag äntligen stolarna Lyon från Gemla, efter att ha  sparat till nya köksstolar i 3 år. Extra kul att gynna svenskt hantverk, tycker jag.

Och så lagar jag gärna vegetariskt, eller viltkött  från Norrlandsskogarna jag är uppvuxen i.

Allt låter väldigt präktigt, jag vet. Men viktigast av allt – tycker jag – är att förändra efter egen förmåga.
Det är inte så svårt som man tror – och dessutom väldigt roligt eftersom det numera finns så mycket smart och snyggt att botanisera bland där ute!

Hoppas ni vill hänga med mig framöver!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *