5 enkla steg till att förnya hemmet hållbart i höst

Det är något speciellt med skolstartstider. Precis som nystarten i januari varje år. Det kliar i fingrarna av förändringslusta – från små åtgärder som att byta färg på textilierna till större projekt som att äntligen skapa ordning i hallen. I år tänker jag smått och hyfsat miljövänligt, typ så här:

1. För in nya dofter

Doftljus skandinavisk Lysning

Under sommaren har jag tänt ekologiska doftljus ibland, med friska sorbetdofter. Nu går jag igång på dofter av mossa, tallbarr och hjortron som i doften Lysning. Ljusen från Skandinavisk är handstöpta i Danmark och Belgien av en blandning av parfym och FSC-certifierad vegetabiliskt vax och mineralvax. Läs mer och köp här.

2. Låt grönskan flytta in

Vas Designtorget 18909

Vissa växter flyttar jag sakta men säkert in – mina pelargoner och fikusar till exempel. Sen adderar jag sådant jag kan plocka i trädgård och skog (zinnia, solhattar med mera) och byter gärna ut några krukor och vaser som jag har i förråden (när man är 40+ brukar problemet vara att man samlat på sig för mycket ju…). Den här fina vasen från Designtorget bidrar också med grönt! Läs mer och köp här.

3. Förändra med färg

Kudde classic collection

Till hösten kommer massor med gula detaljer för hemmet, vänta bara och se! Själv plockar jag fram det jag har i senapsgult, gärna ihop med sober beige eller blått för att hemmet ska se mer harmoniskt ut. Det här är en favorit från Classic Collection som jag redan har hemma. Läs mer och köp här.

4. Ta fram nya textilier

Ellos overkast

På tal om kudde, byt ut andra textilier när du ändå håller på. Överkast, mattor, kökshanddukar, gardiner… Det här fina överkastet är jag ganska sugen på nu när farmors handvirkade måste restaureras innan jag vågar använda det igen… Läs mer och köp här.

5. Fräschare frukost

Tekanna ellos

Längtar efter en nystart med hälsosammare kost efter all prosecco och tiramisu som jag njöt av i sommar. Man kan få nog av det också – det trodde jag aldrig! Jag menar inte att man måste köpa en ny tekanna för att kunna ändra sina frukostvanor, men jag saknar en helt och hållet och tänkte investera i en för att kunna dricka mer te till min skål med gröt och mitt kokta ägg till frukost. I stället för söt yoghurt, bröd med ost och alldeles för mycket smör samt söta juicer till. Läs mer och köp här.

Små förändringar – och återbruk av sådant som redan finns – som räcker långt, tycker jag!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *