4 x Yoga i fjällen

Foto: Joyevent.

Åh, jag har hittat värsta drömkombon på semestern: fjällvandring och yoga!
Tänk att få sträcka ut kroppen ordentligt i ett yogapass efter några timmar i fjällen. Eller ännu bättre – utöva yoga mitt i naturen. Kan inte tänka mig ett bättre sätt att ladda batterierna och njuta av tillvaron faktiskt.

Jag har letat efter lite olika alternativ och tänkte dela med mig:

Sacred Spine i Sarek
Samma område som ovan, annan arrangör. En vecka med vandring från Jokkmokk till Saltoloukta. Här går man i grupp med guide, så det passar väl bäst för den som vill vara lite social i vacker miljö – och ändå få chansen att varva ner ordentligt.
Datum: 13-19 augusti.
Pris: 14 995 kr med guide, yogalärare, boende och mat.
Mer info: sacredspine.se

Yogobe i Vålådalen
Inte lika långt att åka och jag har hört att Vålådalen, Jämtland, är superfint (men det är väl alla fjäll!). Här är det mindre uppstyrt – vilket jag ofta tycker är skönt, så att man kan välja aktivitet efter dagsform. Den som bor på fjällstationen har tillgång till fri yoga morgon och kväll.
Datum: 1 juli–31 augusti.
Pris: Ingår i rumspriset under perioden ovan.
Mer info: yogobe.com/se/events

En helg i Helags
Jag saknar lätt familjen om jag åker bort för länge, så en långhelg låter också som ett bra alternativ. Helags fjällstation i Härjedalen erbjuder en långhelg med yoga, vandring och seminarier om kost och hälsa.
Datum: 10–13 augusti.
Pris: 8 900 kr för helpension, yoga och fjällguidning.
Mer info: joyevent.se

Yoga och Qi gong i Grövelsjön
Svenska Turistföreningen samarbetar med flera olika yogainstruktörer/studios på flera ställen i landet – bland annat med Tina Hedrén som ger lektioner under en vecka i Grövelsjön. Mellan lektionerna finns tid för vandring i fjällen, och sen är det middag i Kravcertifierad restaurang.
Datum: 13–20 augusti.
Pris: Från 7 190 kr, om du är medlem i STF.
Mer info: svenskaturistforeningen/sok/yoga

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *