4 tips: Så tar du hand om överblivna äpplen

Jag har blivit lite besatt av att ta tillvara, jag vet. Det måste ju vara upp till var och en om man vill ta vara på sin frukt, sina grönsaker och sina bär. Men jag kan ändå inte låta bli att gå omkring och notera tomter där fallfrukten ligger i drivor och uppröras lite eftersom jag jag vet att den kan komma till så mycket bättre nytta. Men i stället för att bli grannskapets skräck genom att knacka på och tjöta använder jag min blogg som megafon 😉

Här är några tips på vad man kan göra med åtminstone äpplen!

  • Även ett ruttet äpple kan komma till användning och bli en tillgång för miljön. Vissa återvinningscentraler samlar in frukt som blivit över, och sedan används den som biogas – vilket kan ersätta bensin och diesel som drivmedel – i stället.
  • Senast idag fick jag ett pressmeddelande från Kiviks Musteri som ger bort 30 ton mustäpplen till djurägare som riskerar foderbrist på grund av sommarens torka. Så himla fint initiativ. Kanske finns det någon bonde i din närhet som skulle bli glad för lite extra djurmat?
  • Förra året såg jag flera husägare ställa ut lådor med äpplen utanför tomten, där den som kände sig sugen kunde gå förbi och ta för sig. Bättre än att det ligger och ruttnar, ju!
  • Sist men inte minst, kolla in fruktförmedlingen! Där kan du som vill bli av med frukt annonsera gratis varje höst.
Om du har ett äpple vill du dela det med mig….

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *