Presenttips: Doftljus med extra överraskning

Jag tycker det är rätt kul med presenter som är lite mer än det man tror vid första anblick. Det kan vara en extra överraskning i, en extra tanka bakom produkten eller något annat skoj.

På sistone har jag snubblat över flera olika doftljus som uppfyller just det. De är hyfsat plånboksvänliga, finurliga och brukar gå hem hos de flesta (själv använder jag dem mest när vi har besök, för att det ska lukta fräscht i badrummet!).

Till blom- och trädgårdsfantasten: Kobo har en kollektion som kallas Seeds. Doften Poppy”, till exempel, doftar inte bara av blomman. Kvar, när doftljuset brunnit ut, finns frön i själva pappersförpackningen (FSC-märkt förstås) som doftljuset levereras i, som du sedan kan så för att förlänga vallmo-njutningen.

Till vinkännaren: Rewined skapar ekologiska doftljus av sojavax som härmar” doftnoterna i olika viner. I doftljuset rosé präglas doften till exempel av vit persika, rosépeppar och rosenblad. Superfräscht!

Till naturälskaren: Den som tycker om att leva med säsongen kan nu göra det både utomhus och inomhus. De ekologiska doftljusen från Lumi försöker fånga Nordens årstider i olika dofter: Vårluftens noter av nyutsprungna björkblad, den första snön och så vidare. Jag har bara doftat på vårdoften – och den är väldigt härlig.

Till lyxliraren: Ljusen från varumärket Youkounkoun är handgjorda i Frankrike, med en diamant i som extra överraskning! Uppges vara gjorda av miljövänliga växer, med bomullsveke.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *