Modern kurbits till midsommar

Egentligen var det ju några år sedan kurbits var riktig ”inne”, även om jag själv har svårt att acceptera att man kan se på traditionellt hantverk som ”ute” – någonsin.

Men så kom nya textilkollektionen ”Kind of kurbits” från House of Rym och påminde om den stora vurmen som rådde för virka 10 år sedan. Plus: Finns det något mer midsomrigt än allt som kommer från Dalarna?!

Sängkläder med kurbitsmönster
Jag tycker om när man – som här – använder det traditionella på nya sätt genom att förenkla former, leka med olika material eller använda mönster på oväntade ställen.

Så jag letade efter mer modern kurbits, och hittade bland annat detta:

 

Parfymflaska med kurbitsmönster

Jag har ingen aning om hur Linda Landenburgs parfymer doftar, men jag skulle nästan kunna tänka mig att köpa en flaska för utseendets skull (appliceras ofta på val av vinflaska eller bokinköp också).

Tapet med kurbitsmönster

På bloggen kurbits.nu hittade jag också ett inlägg om designerduon Whynot som gjort både tapetmönster och stolar med kurbitsmönster på. Tyvärr hittar jag dem ingenstans på nätet, så jag antar att Whynot inte finns längre. Någon som vet?

Skateboards med kurbitsmönster

Hittade också superfina skateboards gjorda av Mattias Norström/Moustache Ape. Nästan så att jag vill börja skejta på gamla dar när jag ser dem… 😉

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *