Kolla in Veckans hållbara hantverk + samarbete med Paradisverkstaden!

Att sätta epitetet hållbart på ett ord som hantverk är kanske överflödigt. Hantverk är ju oftast hållbart  i sig – för mig innebär det en tidlös stil, hållbar kvalitet och nyttjande av naturmaterial.

Men så finns det dem som tar hantverket ett steg längre. Så att det blir extra hållbart. Som hittar på nya sätt att montera ihop möbeln för att undvika extra skruvar. Eller nyttjar den ull som finns lokalt i stället för att importera den från Nya Zeeland. Närproducerat. Gärna småskaligt.
Eller så kanske produktionen bidrar till att människor som annars skulle ha svårt att hitta jobb får chansen att försörja sig själva.

Det är den här typen av varumärken jag vill lyfta lite extra här på bloggen framöver.
Tipsa gärna om personer och varumärken ni vill läsa mer om!

Och håll utkik efter eldsjälarna som skapar förändring på sina sätt, efter egna förutsättningar – förhoppningsvis ger de inspiration i ditt eget liv. Så känner i alla fall jag.

På tal  om det, för det här ligger verkligen i linje med det jag pratar om: Ni har väl inte missat Lantlivs samarbete med Paradisverkstaden som vi visar på Formex idag!? Jag kan tyvärr inte ta åt mig äran för resultatet, jag har hejat på i bakgrunden, men det här är en kollektion som känns helt rätt för Lantlivs läsare med gedigna spillkumskålar, karaff, uppläggningsfat, tallrikar och pokebowls som drejats och glacerats för hand på Öland. Keramik att älska i generationer framöver. Kolla in här!

Paradisverkstaden och lantliv crew
Moa Paradis och Hannah Paradis från Paradisverkstaden, Anna-Lena Sventelius, chefredaktör för Lantliv, och formgivaren Maja Lindahl har samarbetat med att ta fram den nya kollektionen Paradisverkstaden c/o Lantliv.
Paradisverkstaden lantliv
Kollektionen Paradisverkstaden c/o Lantliv görs i fyra vackra färger – vit, havre, grå och grafit – och består av nio delar som alla kan diskas i diskmaskin. Prisexempel, Spillkum 1-4 liter, 875-1250 kr, Paradisverkstaden.se

Paradisverkstaden keramik lantliv

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *